Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ježikača

21. 10. 2010 12:41
konečně někdo normální,

nejkrásnější zážitek to může být jen pro někoho, kdo miluje bolestivou a fyzicky velmi náročnou práci, které předchází ztráta kondice a různé zdravotní komplikace, spolu s narušením psychiky způsobeným kamarádkami a příbuznými. :-( jistě, že to (často i bez keců) zvládneme, ale vyžívat se v tom může jen masochista. souhlasím s vám, že dostat dítě do náruče, TO je euforka. ale to je z celého dne asi tříminutový zážitek.

0 0
možnosti

ivuscka

21. 10. 2010 10:06
nezážitek

Nemám pěknou vzpomínku na porod jako celkový. Samé bolesti, nepříjemný doktor, který nám akorát nadával. Asi jsme ho rušily při obědě? Pořád prý hekáme jak lokomotivy. Při šití mi řekl, že je na me práce jak na kostele. Dcera šla kleštěma. Tak jsem mu řekla, že jsem to asi nebyla já, kdo mi tam tu paseku udělal. Ještě mi to blbě zašil a já měla jit na přešití. -

0 0
možnosti

polibek

21. 10. 2010 10:14
Re: nezážitek

já v takových případech vždycky říkám, že by to chtělo zveřejnit jméno daného doktora a nemocnice, on by si pak dal pozor na své chování...

0 0
možnosti

polibek

21. 10. 2010 9:55
porod, je to individuální

Já to dělím na dobu porodní a poporodní, první dítě porod katastrofa, dítě se rodilo přidušené, nevědělo se jestli bude ok, po zrodu nebrečelo, když ji pak rozdýchali a ona začala vřískat, to pak byly endorfiny i jsem si štěstím pobrečela. druhý porod relativní pohoda, taky jsem byla ráda, že je to za mnou, ale díky klidu na sále a úžasném porodníkovi, šťastná za dítě i když po porodu opět neplakalo, ale bylo růžové a hned dáno do náruče, hlavně nepřidušené a koukalo kolem sebe-štěstím jsem byla bez sebe, není nic horšího rodit a nevědět, zda je ještě dítě naživu, vzpomínky z prvního porodu se i v ten den projely hlavou i kdybych nechtěla. Nejste porouchaná, jen jste asi od přírody nedostala dávku mateřského pudu již v prenatálním věku dítěte, takže jste pud dostala dodatečně. To však nemění nic na tom, že jste stejně dobrá máma jako všechny ostatní. Teď mě čeká porod císařem, takže abych se nenudila, vyzkouším si do třetice třetí způsob porodu...:)

0 0
možnosti

Beatrixe

21. 10. 2010 9:46
...

U mě to bylo tak, že kontrakce jsem si opravdu protrpěla a dokonce mě při nich i párkrát napadlo, že vyskočím z okna, aby to už konečně skončilo a pak přišlo vytlačení miminka, což byla asi ta nejlepší část porodu, pak najednou přestala bolest..:) Uviděla jsem toho človíčka a byla jsem šťastná... Sice ne tak jak jsem celou dobu očekávala, ale myslím si, že dostatečně.:) Takže já nevzpomínám na porod jako na krásný zážitek, ale jako na fascinující zážitek, který mám ráda za sebou..:D A chvíle na samém konci porodu a po porodu vnímám jako ty nejkrásnější okamžiky ve svém životě.. ;-)

0 0
možnosti

polibek

21. 10. 2010 9:59
Re: ...

no jo bez kontrakcí to pohužel nejde. Mně tehdy napadalo jediné, byly tam hodiny na stěně, a já vždycky z lůžka po očku koukala, jak se plazí čas. Když pak přišel porodník najednou byl čas relativní :)

0 0
možnosti

OrionA

21. 10. 2010 9:36
souhlasím

Na porod taky mám nehezké vzpomínky, nic příjemného ani úžasného to není,

můj syn se navíc při porodu přidusil, ukázali mi ho na pár vteřin a nesli do inkubárotu. Pak si jen vzpomínám na ten strašlivý strach, zda bude či nebude v pořádku. Dobře to dopadlo, nedobrý (zejména pro syna) porod nezanechal následky, ale ten velký strach o jeho zdraví mi na celý příchod dítěte do rodiny vrhá dodnes nedobré vzpomínky. Určitě to nebyl žádný nejlepší zážitek mého života.

Snad teprve když jsme si ho přinesli z porodnice po 3 týdnech domů, to bylo hezké.

0 0
možnosti

Paula

21. 10. 2010 8:47
Proč ...

většina těch, kteří mají potřebu zanechat na internetu svou stopu v podobě blogu, neumí pořádně česky ? "Porodní asistentky se nemohli shodnout" ... shoda podmětu s přísudkem je nejčastější hřích --- a je to OSTUDA, OSTUDA, OSTUDA !!!!

0 0
možnosti

barbrozinka

21. 10. 2010 9:06
Re: Proč ...

Děláte, jako by vám nikdy neutekla nějaká chyba. Když už jste taková odbornice, zkoumala jste článek i po stylistické stránce?

0 0
možnosti

DrID

21. 10. 2010 7:50
Ještě k tomu poli...

...v době rodiček na mezi byla úmrtnost matek a novorozenců minimálně řádově vyšší tak prosím mlčte s těmi moudry...jinak odborníci už před mnoha lety popsali jev, kdy rodička nešílí štěstím, ale je pouze unavená s pocitem úlevy - je to dané vyplavenými látkami v těle a zcela normální, něco jiného je když pak děťátko přinesou! Já za bolševika jsem viděla dcerku asi na třicet vteřin a pak druhý den, byla jsem mladá a hloupá, ale miminko mě fascinovalo přesně od toho druhého dne už napořád a to už jsem babičkou (fascinace se opakuje jupííí) ;-D

0 0
možnosti

Krokodyl1

21. 10. 2010 3:22
Ženský rozmazlený!

Kde jsou ty doby kdy ženská porodila na poli, chvilku si dala voraz a šla zase okopávat brambory! ;-D

0 0
možnosti

anika.esp

21. 10. 2010 4:51
Re: Ženský rozmazlený!

A mozna o tom to je!!! Zenska na poli si mohla zvolit polohu k rozeni jakou chtela, jakou potrebovala.. ja jsem si pri porodu pripadala, asi tak jako by vas (muze) nekdo nutil ejakulovat pri neztoporeni penisu.. a zavidela jsem nasim babickam na poli :-/

0 0
možnosti

mischplysch

20. 10. 2010 21:48
jojo

Každá opravdu nezažije nějaký okamžitý pocit štěstí, lásky atd i když rodí v osvícené porodnici, kde dítě nikam ani na minutu neodnesou a chovají se celou dobu jen skvěle a vstřícně.....

Pro mě jsou oba porody a hlavně ten poslední opravdu ty nejkrásnější a nejsilnější životní zážitky, tak třeba se to u druhého (jestli nějaký bude) podaří i Vám. První skončil kleštěma a dítě mi taky skoro hned odnesli, ale já jsem byla v euforii, hlavně teda proto, že už to mám za sebou, porodu jsem se hrozně bála. A taky proto, že to nijak hrozně nebolelo, holt mám štěstí.

A druhý, no to byla paráda, 2 hodiny celkem, mimino (skoro) pořád u mě, taky žádná šílená bolest, jen nekonečná euforie....

0 0
možnosti

mevak

20. 10. 2010 22:18
Re: jojo

Ukončení porodu východovými kleštěmi je někdy potřebné a životně indikované.Pokud ho provede zkušený porodník,není se třeba obávat.

0 0
možnosti

fitzie

20. 10. 2010 20:57
rodila jsem dvakrát

dvakrát plánovaným císařem.

první porod byl hnusný od začátku do konce a ještě dlouho po něm.

druhý byl fajn, hlavně kvůli lidem kolem.

ale znám fakt příjemnější a hezčí věci, na které vzpomínám raději. tak jsem asi exot. :-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 50
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1837x
Jsem svobodomyslná matka, aspirující spisovatelka a nevyléčitelná optimistka. Mým cílem je čtenáře bavit, inspirovat a někdy snad přimět i k zamyšlení. Více ode mě si můžete přečíst zde.