Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TK

Přinejmenším v jedné věci s vámi budu souhlasit, a to je nesmyslnost známkování. Tak nesmyslné hodnocení snad nenajdeme nikde jinde ani u dospěláků. Vězměme si hodnocení diktátu, nebo dnes oblíbených testů. Jedna chyba dvojka, dvě chyby trojka.. A význam těch známek je cca 1=OK, 2=neutrál, 3= máš problém.  Je jedno jak se snaží, je jedno, jaké má předpoklady, stačí udělat dvě chyby a má z látky, kterou se třeba učilo 14 dní hnusnou trojku. "Odměnou " tedy není menší odměna, ale rovnou trest, protože za trojku ho nikdo nepochválí, spíš ho čekají sankce. Tohle je dost děsná motivace.

Zkuste si někdo pozvat například malíře a předem mu říct: "Tak milý pane, pokud to bude bez chybičky, dostanete svých 10 000. Pokud někde najdu šmouhu, nebudu na vás řvát, ale nedostanete nic. Pokud najdu dvě šmouhy, čeká vás půlhodinové kázání, dále domácí vězení a budete se celý výkend učit jak mourovatej.."  Kampak vás asi pošle..:-/

3 1
možnosti
JP

Hodnocení u dospěláků je, a velké. Výše výplaty.

0 0
možnosti
PN

Vase duvody bych nepovazoval za tak dulezite.

Myslim si, ze pokud se dite nauci sbirat dobre znamky, bude to pro dite plus - v zivote pak clovek sbira obdobu znamek - penize za mzdu.

Proste nauci se pracovat tak, aby za to dostalo nalezitou odmenu.

Skolni stres - to nemyslite vazne.. Je sice mnohdy veliky, ale, co je matematicka hra oproti 

neurochirurgii? Myslite, ze tam uz stres neni? Pokud dite spatne snazi stres, tak to maji nejak resit rodice 

- s ucitelkou by se asi dalo domluvit.

Hudebni vychova/Vytvarka - Aby si tim clovek vydelal poradne na zivobyti, tak musi byt velmi talentovany.

Kolik takovych lidi v CR je? 

Odpovezde si sama, zda nebude lepsi, kdyz Vase dite bude mit financni jistotu v oboru, po kterem je poptavka.

A take ve skole clovek potka kamarady/pratele.

Chapu, ze clovek muze mit ve skole problemy s uciteli, stresem apod. Pak je na rodicich, aby diteti pomohly a netlacili ho  treba do nejlepsich znamek, ale nemusi suplovat roli skoly.

25 1
možnosti

S něčím souhlasím, s něčím ne.

Alternativní vzdělávání je často lepší, dítěti se věnuje více pozornosti a jsou tam i jiné možnosti. Jenže to stojí několikanásobek toho, co klasické. Stát na to jednoduše nemá. Neříkám, že by se na našem školství nedalo pár věcí zlepšit aniž by se zvedly náklady, ale nelze mít přehnaná očekávání.

Druhý problém je nedostatek kvalitních lidí. Učitelé vykonávají své zaměstnání se stejným (ne)zájmem jako každý z nás, ale po učitelích se chce, aby byli mnohem lepší než průměr. Nesmysl, obvzláště s těmito platy a státním způsobem řízení.

To co se Vám nelíbí má svůj smysl. Jestliže se dítě bude věnovat jen tomu co ho baví, nepozná ostatní oblasti a bude znalostně omezené. Další věcí je, že bude postrádat disciplínu. Bez disciplíny to mají lidé v životě mnohem těžší.

Pokud se Vám chce do domácího vzdělávání či alternativní výuky, jen do toho. Je to pro Vašeho potomka lepší než klasická škola. Ale nechtějte prosím, aby Vám to někdo platil z daní.

12 0
možnosti
JT

Tezko bude autorka schopna sve dite ucit lepe nez skola. Vzdyt sama priznala, ze ji nejde matematika. A navic se ji boji.

9 0
možnosti
ZO

Bože to je zase blábol...tak si je teta učte sama...

9 0
možnosti
JT

Chudaci deti. S takovou ucitelkou je pak nevezmou ani na ucnak.

4 1
možnosti
JH

dejte vědět, jak budete vzdělávat svoje děti. Zatím nad tím bádají generace a vědci, vy to určitě vyřešíte

3 0
možnosti
ZB

Učt se mě bavilo, ale stresovalo mě zkoušení, písemky a známkování. Hlavně proto, že to byly určující kritéria pro můj další postup do vyšší školy. Zarmucovalo mě, když jsem dostala špatnou známku, ale opravdu mě stresovali rodiče. Byli to oni, kdo mi neustále vyhrožoval, křičel, vyváděl, že dělám rodině hanbu a jak skončím jako zamětač ulic a to pak se máma raději odstěhuje, aby se nemusela za mě stydět. Citové vydírání se tomu říká.To vím dnes.  

A to předváděli za dvojky, prosím.

Je potřeba mít realisté pochopení , co dítě zvládne a netlačit na pilu, ale těšit se z úspěchů . Takže  prosím vážené rodiče, aby přemýšleli a pokusili se podívat na své dítě s láskou lidskou a ne opičí. Pak bude zcela jedno, do jaké školy dítko nastoupí.

3 1
možnosti
JT

Vsak ona ta trocha stresu taky diteti nezaskodi. Pokud prozije detstvi bez stresu a v dospelosti se mu nevyhne, tak ho to muze dost sejmout. Stres je treba diteti ordinovat v malych davkach. Jako ockovani.

9 0
možnosti
JT

Asi mame vyjimecne dite. Zatim je ve treti tride a nove informace o cemkoliv vyzaduje stale. A bavi ho to. Trosku toho skolniho drilu a biflovani detem neuskodi. Prece jen detska hlavicka funguje jinak nez dospela. Spis si veci zapamatuje nez logicky odvodi. Chapu, ze jste mela asi smulu bud ve spatnych ucitelich matematiky nebo v nejake intelektualni disfunkci, ale prenaset vlastni smulu i na deti je zverstvo.

20 0
možnosti
Foto

Myslím, že zapomínáte na jeden fakt, a sice na přirozenou dětskou soutěživost. Pravda, ne každé dítě ji v sobě má, ale myslím si, že většina ano. A odjakživa platilo, a snad i platit bude, že se menšina podřizuje většině...

11 0
možnosti
Foto

Také ale platí, že většina nemá právo násilím něco vnucovat menšině.

1 8
možnosti
Foto

Nic proti ničemu :) 

Jen si myslím, že škola není jen o učení a o známkách ... a vnější motivace je také přirozenou součástí života nejen dítěte, ale i dospělého :)

7 0
možnosti
MS

Kdyby i ti rodičové nedělali ze známek takovou mantru, kolik by mohlo být klidu.

6 0
možnosti
  • Počet článků 50
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1837x
Jsem svobodomyslná matka, aspirující spisovatelka a nevyléčitelná optimistka. Mým cílem je čtenáře bavit, inspirovat a někdy snad přimět i k zamyšlení. Více ode mě si můžete přečíst zde.