Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Já myslím, že problém bude spíš v prezentaci porodnic navenek. Na předporodních kurzech se člověk dozví, jak budou lékaři postupovat, že nic není problém, že všechno nechají na matce a jejím rozhodnutí, že porod bude tak přirozený, jak jen to bude možné, a pak tam přijdete, automaticky vám zavedou kanylu, možná vám píchnou něco na spaní, když porod není ještě akutní a pak už se to veze. A logicky z tama odcházíte s pocitem, že se někde stala chyba. Podle mě, kdyby nelakovali skutečnost narůžovo, nebylo by tolik matek zklamaných.

2 0
možnosti
Foto

Měla jste asi štěstí, že vaše dva porody probíhaly bez komplikací. Jediná komplikace byl pro Vás lékař, který tam neměl co dělat, protože asi zabíral místo přítomnému tatínkovi. Já mám jinou zkušennost.Moje dcera přišla na svět předčasně a nebýt lékaře u porodu, nebyl by tento skvělý člověk, kterým bezesporu je, tady mezi námi. Pozdější porod syna probíhal přesně podle příručky, ale jistota, že je u mě lékař a v případě komplikací si bude vědět rady, mě posílila více, jako přítomnost otce dítěte.

Rodíme my ženy to máte pravdu, ale nemáme s porody zkušennosti. Nerodíme přece každý den. Co však je nejdůležitější, nezodpovídáme pouze za sebe. Je to naše dítě, které můžeme svoji lehkovážností ohrozit.

Když vidíme kolik problematických dětí se poslední dobou rodí a díky umělým oplodněním také hodně dvojčat, je porod kde není lékař velké riziko a usilování o něj hra s ohněm.!

0 0
možnosti
VK

Autorka ale nechce rodit bez lékaře.Chce jenom,aby lékaři respektovali přirozený průběh porodu a zbytečně do něj nezasahovali.Je to tak šílený požadavek?8-o

0 0
možnosti
VK

Krásný článek,přesně tak to je.Mnoho lékařů se ještě nezbavilo autoritářských sklonů a nepochopili,že porod je potřeba sledovat a pokud se matce a dítěti daří dobře,tak nedělat NIC.Porod potřebuje svůj čas,proč ho urychlovat pícháním vody,oxytocinu a nástřihem hráze?Jenom proto,že se to noví lékaři učí od těch starších? Že mají rychleji splněno? Znovu opakuji-když běží všechno jak má,tak k těmto "preventivních" zásahům není žádný důvod,je to jen rutinní chování,jehož důvody už nikdo nezná,prostě se "to tak dělalo vždycky".Něco jiného jsou samozřejmě komplikace,ale o tom článek není.Autorce je 23 let a čeká třetí dítě,proboha proč by ho nemohla porodit bez zbytečných zásahů?Držím moc palce,chce to si najít porodnici,kde se ideálu nejvíc blíží,lékaře,s kterým se dá mluvit a investovat do duly,která Vás doprovodí.

0 3
možnosti
Foto

Jasně, čím víc "okounů", tím líp Rv

1 0
možnosti
DT

Hezké teoretizování. Praxe je bohužel úplně jinde. Vy si nemůžete rozhodnout, JAK přivedete svoje dítě na svět - to je jen naivní sen. To, jestli budete mít komplikace, rozhoduje za vás náhoda, příroda a vaše tělo, které ve věku, kdy dnes rodíme, je zpravidla na porod už moc staré. 

Díky bohu za všechny doktory, co se starají. Co včas píchnou vodu a udělají nástřih, aby ten váš čtyřkilový drobeček nemusel přijít na svět s poškozením mozku díky nedostatku kyslíku. Díky bohu za všechny doktory světa, kteří s vámi ponocují v mometě, kdy je vám nejhůř. A za všechny doktory, kteří lítají "jako myši", když se vaše tělo za vás rozhodne, že to nedáte.

8 0
možnosti
KM

napsala jste to přesně, včetně věty o věku rodiček, naprosto souhlasím.

2 0
možnosti
KM

Líbí se mi, jak zastánkyně domporodů jak kolovrátek opakují stále stejné: Oxytocin, nástřih... Fakt se začínám bát, že při příjezdu rodičky ji už na vrátnici očekává tým doktorů s nůžkami a injekcemi v ruce a vrhnou se ubohou už mezi dveřmi. Ujišťuji Vás, že už v době, kdy jsem své děti přiváděla na svět, se nenastřihovalo bez důvodu a ani nikdo neměl pocit, že musím porodit do půl hodiny i kdyby měli využít všechny Oxy zásoby. A od té doby se toho ještě změnilo dost. Můžete si porodnici vybrat, tak jděte do ověřené.

5 0
možnosti
Foto

J55a91n43a 63M48a12j75o68v12á

19. 3. 2014 15:52

No taky mi to vrtá hlavou - tohle se "běžně" nedělalo už před dvaceti lety...asi jsem z jiného státu nebo co...

3 0
možnosti
Foto

Taky bychom mohli uvažovat takhle:

"Kdo SE rodí? No přece DÍTĚ. Je to jeho porod, jeho nejzásadnější okamžik v životě. Takže by, viděno touto logikou, mělo porod řídit právě ONO..."

Nebo ne? (;-D)

2 0
možnosti
Foto

J70a23n68a 58M66a93j90o52v25á

19. 3. 2014 15:52

Vždyť ho taky řídí :-)

1 0
možnosti
Foto

Porod je záležitostí přirozenou...stejně jako početí...

1 0
možnosti
JD

a kde máte odpovědnost za to mrně???

3 0
možnosti
TB

Milá paní, to máte těžký. Chcete, aby se zdravotníci řídili Vašim přáním nebo příkazy, ale zodpovědnost samozřejmě za to nesou oni. Takže pokud chcete, aby vše proběhlo dle Vás, tak roďte doma. Ale pokud přijedete do porodnice, tak v tom okamžiku plnou zodpovědnost za vše přebírá lékař a tudíž on rozhoduje o tom, jak to bude probíhat.

1 0
možnosti
DD

Tak to mi, prosím, sdělte jméno nemocnice, kde za Vás přeberou odpovědnost. Protože v ČR to funguje tak, že lékař za nic nemůže, navíc při zákroku podepisujete spoustu papírů, že nebudete nemocnici žalovat, že jste se vším seznámen, že se vším souhlasíte apod.

Víte, to máte tak: Těhotenství není nemoc, je to pouze jiný stav a porod je přirozený způsob přivést na svět potomka.

A paradoxně těhotné ženě udělají více vyšetření, než Vám, když budete nemocen.

0 0
možnosti
AJ

Roďte si třebas na stromě, užívejte si to, bez doktorů - ale nechtějte pak na ně hodit odpovědnost, pokud se něco zvrtne!:-(

8 0
možnosti
  • Počet článků 50
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1837x
Jsem svobodomyslná matka, aspirující spisovatelka a nevyléčitelná optimistka. Mým cílem je čtenáře bavit, inspirovat a někdy snad přimět i k zamyšlení. Více ode mě si můžete přečíst zde.